30 desembre 2004

I ara els Reis ...

Com diu l’himne del barça ‘tots units fem força’... per enganyar als més innocents: els nens i nenes.
És curiós veure com s’aplega un munt de gent en els carrers de les ciutats i pobles per fer possible aquesta FARSA amb l’única intenció de enganyar als més menuts.
Després d’intentar educar-los durant tota la seva infantesa (quan són adults ja no hi ha res a fer) per que no diguin mentides, resulta que s’ajunten tots els ‘grans’ per interpretar la més gran de les mentides imaginada pels homes; ni ha que és disfressen de Reis, altres de patges, fins i tot l’Alcalde i tot el Consistori s’uneixen a la FARSA (bé... aquests ja hi estan acostumats a dir mentides).

INCREIBLE !!!
OBRIM ELS ULLS !!!


Aquesta FARSA, amb majúscules, s’ha d’acabar... com podem ensenyar als nostres nens i nenes a ser persones honrades i anar sempre amb la veritat per davant, si desprès els enganyem d’aquesta manera? No s’està transmeten el missatge que: si és per una bona causa pots enganyar?... llavors, la fi justifica els mitjans?. Les mentides sempre són per una bona causa, al menys això li sembla al que les diu.

Si pretenem una societat més justa hem d’anar eliminant aquestes costums que són un insult a la intel·ligència.

Publicat per Sy. Repetencant a les 12:18 PM
Editat el: 30 desembre 2004 12:22 PM
Categories: Reflexions
|

24 desembre 2004

Tots contra el Pare Noel !!!

Molta gent ‘farde’ d'anti-americanisme però en aquests dies s’omple la boca parlant del Pare Noel, un producte totalment americà re-dissenyat per Coca-cola. Ens estan encolomant un personatge que res té a veure amb les nostres tradicions i ens quedem ‘tan panxos’, ningú diu res, ningú fa res... És increïble veure per les botigues i els carrers de les nostres ciutats com és multipliquen aquests homenets esperpèntics que, farts d’hamburgueses i ‘menjar basura’, fan el fatxenda passejant el seu colesterol pels núvols i arrossegant-se pels nostres carrers...

OBRIM ELS ULLS ens estan americanitzant!!!
VISCA ELS TRES REIS DE L’ORIENT!!!


Els tres reis poden representar moltes coses, però per a mi el més important és la simbologia del mestissatge entre diferents cultures.

Segons l’Antic Testament els tres reis s’identifiquen amb els tres fills de Noé: Sem, Cam i Jafet; i representaven les tres races que poblaven el món:
- Melcior, vell canós que simbolitza els hereus de Jafet, representa als europeus i porta l’or com a testimoni de la seva reialesa.
- Gaspar, el ros, representa als semites d’Àsia i porta l’encens que simbolitza la seva divinitat.
- Baltasar, negre i amb barba, s’identifica amb els fills de Cam, els africans, que lliuren la mirra, fent al·lusió a la seva passió i resurrecció.

AMUNT LES CULTURES !!!
A L’EXILI EL PARE NOEL!!!
VISCA ELS TRES REIS DE L’ORIENT !!!

Publicat per Sy. Repetencant a les 7:04 PM
Editat el: 27 desembre 2004 10:38 AM
Categories: Reivindiquem
|